0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
het strand van de Oosteroever werd door de stad een eerste ‘Vulbak’ geplaatst, op vraag van de groep Proper Strand Lopers. Sinds september vorig jaar verzamelden sportievelingen met een hart voor het milieu foto’s op een facebookpagina om iedereen aan te sporen afval op te ruimen als ze op het strand zijn. De actie werd een ongelofelijk succes met ondertussen al 1.300 leden en heel wat mensen die op regelmatige basis foto’s posten van hun inspanningen. De groep kwam met de vraag om verzamelbakken op het strand te zetten zodat de zakken die werden opgehaald konden verzameld worden. “We zijn blij dat de vulbak er nu staat. Gewone vuilbakken zitten nog snel vol en in de winter staan er ook geen vuilbakken op het strand. Dit is een goede oplossing”, zegt Tim Corbisier. “We plaatsen een eerste bak op de Oosteroever als proefproject, er kunnen later nog volgen. Sowieso wordt het groot strand tijdens het zomerseizoen machinaal gekuist, maar dat mag niet op de Oosteroever omdat het natuurgebied is”, zegt schepen Jean Vandecasteele. Als het systeem misbruikt wordt voor huisafval zal de stad het proefproject stopzetten. De bakken zelf werden gemaakt met gerecycleerd materiaal. (LBB| Bron HLN.be OOSTENDE
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.