#destrandhelden

De kogel is door de kerk!  Dit jaar komt er een vervolg op #DeStrandhelden.  Opnieuw zullen we trachten elke dag de strandcabine te openen van 30 juni tot 1 september 2019 om een uurtje op het strand te ruimen.

Een uurtje verschil met vorig jaar: we starten om 19 uur.  De actie neemt ongeveer één uur in beslag, en we hopen opnieuw dat de laagdrempeligheid heel wat mensen kan activeren.  Dit jaar wordt er niet voor goede doelen geruimd, maar zullen we de inzet van de vrijwilligers gebruiken om ons onderzoek naar de verschillende afvalbronnen wat uit te diepen.  Ook zullen we deel uitmaken van een heus stranddorp waar onze partners – Habbekrats en Horizon Educatief – doorheen de dag heel wat activiteiten doen. 

Door het strand op te ruimen voordat het afval in zee kan terecht komen, hopen we ook dierenwelzijn en de fauna en flora te beschermen. Recente studies tonen steeds meer dreigende cijfers over het aantal plastics in onze wateren en de impact op de zeedieren. 

Het uiteindelijke doel is om strandgangers bewust te maken en de vinger op de wonde te leggen van zaken die beter kunnen.  Het stranddorp zal toegankelijk zijn voor het grote publiek en er zal gesensibiliseerd worden met geruimd zwerfvuil van de vorige en huidige editie van #DeStrandhelden.
We staan dit jaar ook in nauwer contact met de gemeentelijke diensten en kunnen steeds bijsturen waar nodig.

Met deze actie willen we nog meer mensen bereiken en vooral sensibiliseren over de impact van afval op ons milieu. Strandbezoekers kunnen ook overdag hun afval kwijt in één van onze containers. Zo hopen we in de eerste plaats ook hen te stimuleren om hun afval netjes te deponeren.

Volg ons op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/destrandhelden/

en Instagram: https://www.instagram.com/destrandhelden/