#destrandhelden 2018-09-06T13:45:28+02:00

De actie is een proefproject dat loopt van 30 juni tot 2 september 2018, waarna het geëvalueerd en eventueel verlengd wordt. 

We rekenen op vrijwilligers die zich vrij kunnen maken om 20.00 uur.  Doordat deze actie ongeveer één uur in beslag neemt, hopen we dat de laagdrempeligheid heel wat mensen kan activeren. Wie deelneemt aan de opruimactie, kan daarna kiezen uit drie organisaties waarvoor hij zich inzet. Op het eind van de zomer wordt, naargelang de voorkeuren van de opruimers, 15.000 euro procentueel verdeeld over de organisaties. Het gaat om Het Blauwe Kruis van de Kust, Horizon Educatief en Klein Verhaal.

Met deze actie willen we nog meer mensen bereiken en vooral sensibiliseren over de impact van afval op ons milieu. Strandbezoekers kunnen ook overdag hun afval kwijt in één van onze containers. Zo hopen we in de eerste plaats ook hen te stimuleren om hun afval netjes te deponeren en – via het concept van de goede doelen – een dubbele goede daad te doen.”

Door het strand op te ruimen voordat het afval in zee kan terecht komen, hopen we ook dierenwelzijn en de fauna en flora te beschermen. Recente studies tonen steeds meer dreigende cijfers over het aantal plastics in onze wateren en de impact op de zeedieren. 

Om deze acties te coördineren, maken we gebruik van een strandcabine ter hoogte van de Westelijke Strekdam.  Van daaruit starten de opruimacties dagelijks om 20.00 uur.  Vooraf inschrijven is niet nodig.  Het is kindvriendelijk en iedereen is welkom!

Volg ons op onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/destrandhelden/