FAQ’s 2017-07-05T11:53:23+02:00

Ik woon niet aan het strand dus ik ben geen strandloper

Dat zien we helemaal anders.  Op het strand komt afval aangespoeld dat via de riolering, beken en rivieren naar zee werd afgeleid.  Het strand proper houden gebeurt dus ook in het binnenland.

Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften … Het zijn enkele van de talrijke voorbeelden van zwerfvuil, kleine stukjes afval die vaak onbewust of nonchalant worden achtergelaten op het moment dat het afval ontstaat. Ook al zijn ze klein, al die stukjes afval zorgen ervoor dat de straat of omgeving niet netjes oogt, ze berokken voor schade in aan het milieu (water, fauna en flora) en kosten handenvol geld om opgeruimd te worden!

Jij kan bijdragen aan een nettere buurt door zelf zwerfvuil op te ruimen of je kan anderen aanmoedigen om geen zwerfvuil te maken.

Op die manier ben je ook een Proper Strand Loper, meer nog je zit in de frontlinie.

Back to Index

Moet ik lidgeld betalen

Onze vereniging is gratis voor alle leden.  Om kosten te dekken verkopen we o.a. strandspeelgoed die we vinden op het strand.  We verdelen ook gratis vuilzakken en sporadisch ook grijpmateriaal en/of fluo hesjes.  Hiervoor kan je terecht in onze online shop.

Back to Index

Moet ik naar groepsacties komen

Helemaal niet.  We doen geregeld groepsacties omdat het leuk is om elkaar eens te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en een heel groot resultaat in een kleine tijdspanne te behalen.

Back to Index

Kan iedereen zomaar een Proper Strand Loper worden

Jazeker, maar er zijn wat zaken waar je best rekening mee houdt.  Wie zomaar afval verzamelt en in de vuilbak gooit kan mogelijks als sluikstorter worden aanzien.  Wie Proper Strand Lopers vermeld zal verder geen problemen ervaren, onze naam is al goed bekend bij verschillende diensten.  Het is erg belangrijk om een foto te nemen van je actie.  Hiermee kunnen we ons gezamenlijk resultaat bijhouden, andere mensen aanzetten om ook te helpen maar vooral ook aantonen dat je niet sluikstort maar opruimt.  Zijn er toch problemen of discussies ontstaan, neem dan contact op via het contactformulier.

Back to Index