Opruimactie Ik SEA je en Proper Strandlopers

Vandaag was er een tweede opruimactie op het strand in samenwerking met Ik SEA je en Proper Strandlopers met medewerking van de Mooimakers.be en het gemeentebestuur van Bredene.

Er werd verzamelen geblazen aan strandpost 2 waar elke deelnemer een gele T-Shirt kreeg samen met een grijper en een vuilniszak om zo een nieuwe opruimactie te ondernemen tot aan strandpost 6 Hippo Beach.

Daar kregen zij allen een chocoladekoek van Bakkerij Nico en een drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

Heb je 5 minuten?

Het gemeentebestuur organiseerde voor jaar een uitgebreide sensibiliseringscampagne rond zwerfvuil en afval op het strand in het bijzonder. De strijd tegen zwerfvuil geldt als prioriteit: de ploeg vaste medewerkers zetten zich dagelijks in om stranden en duinen proper te houden.

Met de campagne ‘Heb je 5 minuten?’ Help het strand opruimen” wil Bredene de bezoekers van het strand aanzetten om enkele minuten zwerfvuil op het strand op te ruimen.

Het gemeentebestuur wil met deze campagne de aandacht vestigen op de vervuiling op de stranden. Vaak is deze afkomstig van de strandbezoekers, maar er spoelt ook heel wat plastiek afval op het strand aan.

“Op het strand zullen op een aantal plaatsen sandwichborden staan met daarin afvalgrijpers en zakjes. Wie even de tijd neemt om het afval op het strand op te ruimen kan vervolgens het afval in een grote verzamelbak deponeren. Bredene zet hiervoor niet alleen sandwichborden in.

Milieuwerkers moeten de bezoekers aanspreken en hen bewust maken van de actie “verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe.

“Ook de redders zullen deze zomer hun duit in het zakje doen door tijdens minder mooie dagen het strand mee proper te houden door afval te ruimen,” voegt hoofdredster Kelly Spillier nog aan toe.

Opruimactie Ik SEA je en Proper Strandlopers
Schuiven naar boven
Translate »