Ecover After Summer Beach Cleanup was geweldig!

Droom jij van schone oceanen? Kom dan naar de After Summer Beach Cleanup

Wat een oproep! Tzal wel zin, gedimme. Proper Strand Lopers clean up team schoot in actie.

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je je zo één kunt voelen met de natuur als op het strand. Tenminste, als je niet voortdurend wordt geconfronteerd met zwerfafval. Dat vinden ook Ecover, WasteBoards en bij uitbreiding de Proper Strand Lopers. Op 2 september in Blankenberge bundelden wij daarom de krachten voor de After Summer Beach Cleanup.

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.”

Als we de andere kant op kijken dobberen er in 2050 meer stukken kunststof in de oceanen dan vissen*. Schokkende feiten, helemaal als je je bedenkt dat deze onnatuurlijke (en uiteindelijk giftige!) snippers op je bord eindigen. Drijfplastic wordt door zon en zout water namelijk geleidelijk gereduceerd tot microplastic. Dat is dit niet zonder gevaar, want deze minuscule deeltjes nemen chemicaliën op uit het water waardoor ze giftig worden. De giftige deeltjes worden vervolgens gegeten door levende wezens uit de onderwaterwereld. En als zij het binnen krijgen, dan belandt het plastic uiteindelijk ook op jouw bord.

Redenen genoeg dus om actie te ondernemen. Het werd een leuke opruimactie met 7 leden van Proper Strand Lopers.
We waren aangekondigd, dat beperkte het verrassingseffect … maar toch. Gewapend met grijpers, vuilzakken, Gab Bags en kruiwagens kwamen we de dijk opgedraaid in ware commandostijl. Na een meute jonge pershonden van woord te staan begon het echte werk. Grijze winterpulls werden omgeruild voor fluogele shirts. Wij kuisen uw strand vrijwillig (in stijl). Vooral de duinen bleek de probleemzone te zijn. Enkele cijfers voor ons team: 5 vuilzakken vol, 3 tapasbordjes leeg en boze blikken naar koffiekoekjes in onnodige plasticjes die het strand op dwarrelen …

We hadden een uiterst interessante discussie over Ecover flessen gemaakt uit zeeplastics en bio-PE een ‘drop in’ bioplastic, maar met een biobased gehalte van 100%. Ook de boys van Waste Boards deden een demonstratie. Skateboards uit gerecycleerde flesdopjes. Echt een topproduct.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Ecover After Summer Beach Cleanup was geweldig!
Schuiven naar boven
Translate »