Even vakantie in Ardennen – Update 14 april

Reminder: Don’t try this at home. Drie maanden om 80km bijeen te trainen is redelijk onnozel.

Eventjes een weekje met de familie naar de Ardennen in het land van Hervé. Enkele routes gelopen van telkens tussen 8 en 9 km met wat hoogteverschil, dus voelbaar in de benen. Het was wat kalmer aan na de 25km van vorige zondag.

Vandaag dan opnieuw een langer parcours maar met andere aanpak. Eerst een paar weken conditie opbouwen door in de week meer kilometers te lopen in plaats van langere ritten. Vandaag 18,5km en ik hoop deze week een 4-tal keer voor 10km of meer te gaan.

Mijn algemene conditie lijkt voorlopig totaal geen probleem, het lichaam wil nog maar de benen raken op. Vooral telkens last van een knie of andere gewrichten. Ik had voordien mijn voeten laten testen bij Running Center in Brugge en bleek dat er een licht verschil was in voetplaatsing.

Bezighouding tijdens de run probeer ik momenteel op te lossen door podcasts te beluisteren van de BBC, er is zitten wat interessante tussen. Muziek lukt minder, ik hoor mezelf niet ademen en dit knaagt aan het ritme. Ik begin wel wat meer de omgeving in me op te nemen en plaatsen op te zoeken die ik nog nooit heb gezien. Dat is dan weer het leuke aan lopen: gaat vlugger dan wandelen en net traag genoeg om de omgeving te kunnen waarnemen.

M’n vlog voor vandaag is net niet afgeraakt, ik probeer dit volgende week te fixen.

Dit is een opsomming van mijn trainingen sinds maart, dus nog voor de 20km waarmee ik deze maand ben gestart:

12 maart 8km
16 maart 13,5km
19 maart 16km
22 maart 8km
27 maart 20,5km
30 maart 10km
2 april 21,5km
5 april 5km
7 april 25km
9 april 7km
11 april 9km
14 april 18,5km

Stay tuned!


#runthemarenostrum #deweertsport #bistroomdebaron #willemhiele #vandaelehans #baronbarbier #ostendbeach

Even vakantie in Ardennen – Update 14 april
Schuiven naar boven
Translate »