Update trainingen tot 20 mei

Zoals steeds begin ik met een waarschuwing: don’t try this at home. Als je een doel voor ogen hebt met hardlopen: informeer je, vraag hulp en neem genoeg tijd om te trainen. De datum van het evenement waarbij ik 100km ga trachten te lopen (1 juli) komt steeds dichterbij en de trainingen verlopen redelijk goed. Ik volg een uitgestippeld schema van 3 weken met voldoende overbelasting gevolgd door een week met een wat rustiger parcours. Dergelijk plan werd voor mij opgesteld nadat ik als voornaamste doelstelling had opgegeven om blessurevrij aan de start te komen. En toch, ik had vorige week last van redelijk wat spierpijn aan m’n Tibialis Posterior, de beenspier verbonden van de voet tot de knie die zorgt voor de kanteling van je voet.  Na wat opzoekingswerk kon ik de mogelijke oorzaken hiervan vernauwen tot een combinatie van de ondergrond (overgang van zachte naar hard) en te traag lopen (langer grondcontact).  Heel wat hardlopers hebben hier ooit al eens last van gehad.  Gelukkig bestaat zoiets als YouTube met wat video’s met masseertechnieken en kan ik deze bij mezelf toepassen.  Ook kan het direct afkoelen van deze spier na het sporten wat helpen en verhinderen dat dit uitmondt in een ontsteking die de herstelperiode zeer sterk zou verlengen. Door dit euvel ben ik wat op mijn hoede en zal ik vanaf nu steeds op het strand lopen.  Ik besef nu dat ik ondertussen een grote kans op blessure zou hebben gehad mocht ik mijn trainingen op eigen houtje blijven plannen. Misschien ook interessant om mee te geven dat ik door meer te lopen ook wat meer actief ben voor Proper Strand Lopers.  Ik heb naar schatting al een 300-tal liter afval kunnen verwijderen en af en toe wat aan de kaak gesteld wat betreft afval.  Ook qua monitoring doen we met onze vrijwilligers goed werk en kunnen we een verschil maken bvb het doorspelen van info over fauna aan de kust naar bevoegde diensten.  Zie foto’s onderaan. Graag had via deze blog ook even de mensen bedankt die tot nu toe onze groep financieel hebben gesteund.  Wij appreciëren dit enorm en jullie bijdrage geeft onze burgerbeweging wat meer speelruimte, wat een directe impact op de netheid van onze omgeving heeft.
Kadaver van zeehond in Oostende
Deze zeehond was aan rusten en wordt soms gestoord door mensen die te dichtbij komen: gevaarlijk.
#deweertsport #biofill #willemhiele #hansvandaele #fermclothing #baronbarbier #bistroomdebaron
Update trainingen tot 20 mei
Schuiven naar boven
Translate »