Nog wat training in de Ardennen – update tot 5 juni

Don’t try this at home!

Ik loop momenteel 2 dagen achter op mijn schema, het is soms moeilijk om dit te passen in je werk-, eet- en gezinspatroon. Ik heb net een rustigere week achter de rug na een paar weken van overload. Het woord klinkt wat erger dan het is, overload is een cruciaal deel van de training die ervoor zorgt dat de je lichaam zich aanpast aan het nieuwe niveau. Ik heb wat trainingsslides (basisprincipes) doorgekregen via een grote naam in de loopwereld – Wouter de Cock, contacteer me gerust als je hierin geïnteresseerd bent.

Dus nu terug volle bak met leuk meegenomen minihoogtestage tijdens vakantie in de Ardennen. Een hoogteverschil van 150m zal het niet maken maar ieder is gerechtigd om dit te beschouwen als een mentaal additief. Een uur en 45 min ups and downs en letterlijk van het pad geraakt zodat ik me even waande in een Barkley Marathon. Check deze infodoc van 2012 zeker op Netflix, er deed toen ook een belg mee. Dit zou de zwaarste marathon ter wereld zijn, iemand van Koekelaere was dit jaar trouwens de laatst overblijvende.

Dit bos is Viroinval is trouwens een aanrader, een ‘echt’ bos: loofwoud die niet werd aangeplant. Drie reeën gezien en heel veel everzwijnen. Ik heb even op de loer gelegen om eentje van dicht te zien. Een afstand van 15 meter is gelukt ergens in the middle of nowhere. Paste perfect in m’n training, die beesten kunnen redelijk wat snelheid halen als ze je aanvallen ter bescherming van hun kroost. Ik loop sneller.

Toen ik terugkwam had ik wat last van teken. Acht van die kleine beesten heb ik van mijn benen kunnen halen. Steeds meer van die parasieten dragen de ziekt van Lyme met zich mee. Oppassen als dit niet opgemerkt en onbehandeld blijft!

Ik sta tegenwoordig ook op om 5u45 zodat ik deze week eens naar m’n werk (23km) en een stuk terug kan lopen. Volgende week zou ik volgens schema aan een 80-90km per week te zitten in zo’n 10 uur.

Foto hieronder is van maandagmorgen na een druk zonovergoten weekend. Sommige constanten in het leven mogen voor mijn part gerust verdwijnen. De steun die we krijgen gaan we onder andere onze begeleidingen voor strandopruimingen voor scholen en we zetten uiteraard ook steeds de nodige druk op de industrie om zulke toestanden aan te pakken.

Zoals steeds big up voor de mensen en bedrijven die ons via dit evenement steunen, ze staan hieronder afgebeeld in de tags. Het MARE NOSTRUM loopevenement heeft ondertussen een mooie sponsor kunnen strikken: DUVEL! En ook een mooie vermelding in de#knackweekend van vorige week:

Stay tuned!

#deweertsport #biofill #willemhiele #hansvandaele #fermclothing #baronbarbier #bistroomdebaron #immofrancois

Nog wat training in de Ardennen – update tot 5 juni
Schuiven naar boven
Translate »