100 Kilometer!!

Gisterenavond ben ik om 21u30 gefinished als tweede en laatste uit ons 5-koppige team team, 14 uur nadat we uit Cadzand zijn vertrokken.  Deze tocht was zeer intens en leerrijk, en was onmogelijk om alleen te vervolledigen.  Ik ben ontroerd door wat dit bij de liefhebbers heeft teweeggebracht en daarom zou ik graag iedereen willen bedanken voor de steun en om mij over de eindstreep te trekken.

Eerst en vooral mijn verloofde Ulrike Maenhoudt voor het begrip voor de vele trainingen.  Ben Verlet voor advies en trainingschema’s (en om mij gisteren naar bed te dragen), Jan Delancker als begeleider, Walter voor advies en materiaal, Angelo Van Colen, Sarah Soenen, al wie ik ben tegengekomen en heeft meegelopen tijdens de rit en mensen die mij net gemist hebben.  Charles Van Haverbeke om PSL te kiezen als te steunen goed doel en deze mogelijkheid tot participatie heeft geschept als organisator van MARE NOSTRUM.   Alle mensen die ons financieel hebben gesteund via onze projectrekening, onze shirtverkoop en via kadonation (link: https://kadonation.com/nl/c/proper-strand-lopers) en de sponsors onderaan dit bericht.

Deze steun zal onder meer worden gebruikt om in te zetten op hergebruik en recycling en om klassen te kunnen begeleiden tijdens opruimacties.

Ik hoop dat ik met dit evenement wat heb toegedragen aan de bewustmaking over de zwerfvuilproblematiek, hetgeen iedereen van ons de laatste dagen opnieuw sterk heeft gechoqueerd en heeft wakker geschud.  Het is bedroevend te zien dat de inspanningen van alle vrijwilligers over het gehele jaar in een paar dagen kan worden teniet gedaan door onbewuste strandgangers die respectloos omgaan met dergelijk kwetsbaar gebied.  Dit moet stoppen!  We zijn er niet om belangeloos en zonder perspectief te blijven ruimen.  We voelen ons steeds, als bestuurders van deze vereniging, moreel verplicht om voor alle mensen die zich wekelijks inzetten in deze strijd de kern van dit probleem met alle mogelijke middelen te bestrijden.

Ik zou ook graag even ook wat aandacht vestigen rond dergelijke loopevementen.  Ik heb pas in april beslist om aan MARE NOSTRUM mee te doen en wist dat drie maanden training veel te kort was om zo’n tocht op een normale manier te kunnen vervolledigen.  Ik heb misschien mezelf en iedereen verrast om dit te finishen maar het is geenszins de bedoeling om als voorbeeld te dienen.  Ik heb gewoon geluk gehad, en hoop dat ik hier verder niets aan overhoud.  Gisteravond ben ik bijna onderkoeld geraakt, 4x bijna overgegeven en geraakte de trap niet op.  Prepare yourself properly!

Als iemand me nog nodig heeft: ik zit in het café pinten te drinken, lang geleden.

Groeten van de ultrarunner die – waarschijnlijk als enige – nog nooit een marathon heeft gelopen.

Check gerust af en toe de facebookpagina van MARE NOSTRUM, vandaag is er opnieuw een team (Peter, Christophe en Stefan) 100km aan het lopen vanaf Duinkerke.  Dit gaat dit jaar door tot midden september!
https://www.facebook.com/RunTheMareNostrum/

#biofill #deweertsport #vandaelehans #willemhiele #fermclothing#pistache&vanille #bistroomdebaron #baronbarbier #wijnenlaurel#bonacceuil #immofrancois #ontbijtbarknus
#runthemarenostrum

100 Kilometer!!
Schuiven naar boven
Translate »