Een kleine update naar aanleiding van de recente Atlantische stormen van de laatste weken.  Bij ons werd er meestal een zuid-, zuidwestenwind opgetekend tijdens doorgang van deze stormen.  Maar, heel wat marine zwerfvuil heeft de oversteek gemaakt van de Oostkust van Amerika en veel zaken zijn tijdens de sterke noorderwind van vorige week massaal aan land gespoeld.
Op deze foto’s zie je veel aanspoelsels met eendenmosselen.  Dit is een uitheemse soort die voorkomt uit de oostkust van Noord-Amerika en Canada.
Bij het vinden van dergelijke boeien of torpedo vormige boeien + andere grotere voorwerpen met deze eendenmosselen mag je de locatie doorgeven en Aäron verwittigen op het nummer 0032492773128.  
Aangespoelde boei op strand van Wenduine
Deze voorwerpen worden opgehaald door het Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) die de herkomst van verschillende organismen bepaald voor verder onderzoek.
Op strand werd een vondst gedaan van een nog levende dikkopschildpad, dit was nog nooit eerder gezien in België!  Dit dier is nu opgevangen in Sealife Center.  Walter is trekker van Proper Strand Lopers in Bredene en heeft misschien deze jonge schildpad gered.  Bij het zien van dergelijke vondsten kan je gerust 112 bellen om dit te melden.
https://www.hln.be/bredene/kijk-nooit-eerder-gebeurd-in-belgie-dikkopschildpad-spoelt-aan-in-bredene~a0f470da/
https://focus-wtv.be/nieuws/primeur-dikkopschildpad-spoelt-aan-op-strand-bredene
Heel wat strandspeelgoed wordt geruimd.  Door de storm komt er heel wat bloot te liggen, maar dit soort speelgoed is geregeld te vinden op het strand.  Onze organisatie verzamelt dit afval om terug in circulatie te brengen tijdens de zomer.  Laat in onze facebookgroep gerust weten op welke locatie je ze hebt gevonden.
Soms komen eerder verloren zaken weer netjes terecht bij de eigenaar!  We hebben eerder deze maand 2 gsm’s gevonden: eentje verloren op het strand, een ander werd een jaar terug gestolen.  En soms hoort daar ook een beloning bij in de vorm van een doosje pralines 😉
Deze zeehonden hadden minder geluk.  De eerste werd vorige week gespot door een Proper Strand Loper in Lombardsijde.  Toen de brandweer kwam om te helpen is het dier uit schrik terug in zee gedoken.
De afbeelding ernaast is van een kadaver in Bredene.  Dit dier is dus mogelijks door verstrengeling met een koord gestorven.