Doe Mee

DOE MEE!
MEEDOEN ALS VRIJWILLIGER
Proper Strand Lopers is bezig met het opbouwen van een vrijwilligersnetwerk waarbij de vrijwilligers afval opruimen, aan voorlichting en preventie doen, via citizen science gegevens verzamelen en verantwoordelijken van zwerfvuil aanspreken. Onze ambitie is om 10 strandcommunities te hebben en 68 kilometer strand te beheren.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Proper Strand Lopers? Of ben je benieuwd wie de strandcommunities in elke kustgemeente trekt en wil je ook zelf meedoen? Bekijk onze agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je de updates niet mist!

MEEDOEN ALS BEDRIJF
Bij Proper Strand Lopers zoeken we graag de verbinding op met lokale surfclubs, strandbars en andere ondernemingen op het strand. Natuur en beleving op het strand biedt namelijk veel kansen voor horeca op het strand. Wat is er nu lekkerder dan na een opruimactie of educatieve activiteit te genieten van een kopje koffie met een mooi uitzicht! Dit kan heel goed op een plasticvrijterras. Binnen elk van onze strandcommunities streven we naar minimaal één strandbar met een plastic vrij terras. Dat mogen er natuurlijk ook meer zijn! Als je daar interesse in hebt, neem gerust contact met ons op.

MEEDOEN ALS GEMEENTE
Heeft jouw gemeente nog geen Proper Strand Loper label maar je wilt wel graag meer aandacht en netheid op uw stranden? Daar helpen we graag mee! Bekijk de contactgegevens van de aanspreekpunten in jouw gemeente.

MEEDOEN ALS INITIATIEF
Proper Strand Lopers wil door het oprichten van strandcommunities niet alleen nieuwe initiatieven opzetten, maar ook bestaande vrijwilligersgroepen of initiatieven verbinden en ondersteunen. Samen kunnen we er dan voor zorgen dat het strand niet alleen maar schoon is, maar dat er daardoor ook ruimte voor natuur ontstaat. Samen bereiken we meer, daarom verkennen we graag hoe we beter samen kunnen werken om meer natuur, en aandacht daarvoor, op onze stranden te bereiken.

MEEDOEN ALS ENTHOUSIASTELING
Word jij enthousiast van dit project? Deel dan je enthousiasme met ons en laat zien wat jij doet om natuur haar plek terug te geven op het strand. Dit kan op de volgende manieren. Deel bijvoorbeeld foto’s van je opruimactie of strandvondsten met ons op Instagram of Facebook (@properstrandlopers) met #ProperStrandLopers. Of heb je iets bijzonders meegemaakt of gevonden op het strand. Mail ons en wie weet interviewen wij jou voor een artikel op onze website!